Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2023 » Η ανοχή μας τελείωσε! Δεν θα δεχτούμε άλλο εμπαιγμό!

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Η ανοχή μας τελείωσε! Δεν θα δεχτούμε άλλο εμπαιγμό!

2013 31 Ιαν. - Διαμαρτυρία εργαζόμενων και συνταξιούχων για την άρση της επιστράτευσης - Συμβολική κατάληψη αποβάθρας

Τρίτη , 14/2/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανοχή μας τελείωσε! Δεν θα δεχτούμε άλλο εμπαιγμό!

Τετάρτη 15 /2/2023

Προειδοποιητική Στάση Εργασίας στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ

 από 22:00 έως λήξη της βάρδιας


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε, όπως σας έχουμε, κατ’ επανάληψη, ενημερώσει, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών ακολουθεί μια προκλητική παρελκυστική τακτική απέναντι στους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ αρνούμενη, ουσιαστικά, να προωθήσει τις συμφωνηθείσες και μάλιστα μέσω της ΣΣΕ, νομοθετικές ρυθμίσεις, που μεταξύ των άλλων, θα μας απαλλάξουν από το βραχνά του πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ).

Πρακτικά, αυτή η κωλυσιεργία σημαίνει ότι: Κάθε ώρα και στιγμή έχουμε «πάνω από το κεφάλι μας» την απειλή της απαίτησης από την Εταιρία επιστροφής χρημάτων, που λάβαμε απολύτως νόμιμα. Έτσι, με την απειλή αυτή να επικρέμεται από πάνω μας σαν «Δαμόκλειος σπάθη», επιδιώκουν να μας έχουν σε μια ιδιότυπη ομηρία, για να διευκολυνθεί η προώθηση του σχεδίου απαξίωσης του προσωπικού και της Εταιρείας, με τελικό στόχο την παράδοση έργου της σε ιδιώτες!

Ταυτόχρονα, άρθρα της Συλλογικής Σύμβασης αλλά και το νόμιμο ανθυγιεινό επίδομα για κάποιους συναδέλφους, εξαρτώνται άμεσα από αυτές τις ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσχέρεια στην καταβολή τους.

Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε! Ο εμπαιγμός και οι σκόπιμες καθυστερήσεις δε θα γίνουν άλλο ανεκτές!

Απαιτούμε: Να προωθηθούν εδώ και τώρα με τη μορφή τροπολογιών, οι συμφωνηθείσες νομοθετικές ρυθμίσεις για να απαλλαγούμε από το δυσβάστακτο βάρος των απειλητικών, άδικων και καταχρηστικών προβλέψεων του πορίσματος του ΓΛΚ.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΣΣΕ βγήκε από κάποια… συρτάρια το παραπάνω πόρισμα του ΓΛΚ, που μας «πριμοδότησε» χρέη από χρήματα, που λάβαμε απολύτως νόμιμα.

Για αυτό, σε όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων παράλληλα με το ζήτημα της νέας ΣΣΕ, απαιτήσαμε να δοθεί λύση και για τις απαράδεκτες προβλέψεις του πορίσματος.

Πραγματικά, από το καλοκαίρι είχαμε τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, δια στόματος του Γενικού Γραμματέα, ότι το ζήτημα θα «κλείσει» με νομοθετικές ρυθμίσεις. Δυστυχώς, από τότε, παρότι πέρασαν περισσότεροι από 6 μήνες και στη Βουλή κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν νομοσχέδια του Υπουργείου Μεταφορών και του «Υπερταμείου», με ανάλογες ρυθμίσεις άλλων κλάδων, οι διατάξεις, που αφορούν τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν έφτασαν ποτέ στη Βουλή!

Μετά από νέες διαμαρτυρίες, μας δόθηκε νέα υπόσχεση ότι μέχρι τέλος Ιανουαρίου, οι κρίσιμες ρυθμίσεις θα ενταχθούν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση «με στόχο εντός Φεβρουαρίου να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση».

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, τέτοιο νομοσχέδιο δεν έχει αναρτηθεί πουθενά!

Στη νέα γραπτή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, που υπέγραφε ο Γενικός Γραμματέας,  αναφερόταν ακόμα ότι εάν αυτό το νομοσχέδιο δεν προλάβει να εισαχθεί στη Βουλή λόγω των εκλογών, οι ρυθμίσεις, που μας αφορούν, θα ενταχθούν σε άλλο νομοσχέδιο που υπάρχει σε διαδικασία στην βουλή.

Και διερωτόμαστε: Γιατί δεν προωθήθηκαν, εδώ και 6 – 7 μήνες, ως τροπολογίες σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών ή του Υπερταμείου οι ρυθμίσεις που θα γλύτωναν τους εργαζόμενους από το βραχνά του ΓΛΚ και θα έλυναν τα χρονίζοντα προβλήματά τους;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως γίνεται αντιληπτό το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και μας αφορά όλους!

Κανένας δεν μπορεί να… σφυρίζει αδιάφορα, όταν όλοι οι συνάδελφοι απειλούνται, διαρκώς, να κληθούν να επιστρέψουν χρήματα στην Εταιρία, που έχουν εισπράξει νόμιμα.

Σε αυτά τα σοβαρά προβλήματα δεν χωράνε «δημόσιες σχέσεις» και επικοινωνιακές φανφάρες. Χρειάζεται σοβαρότητα, σχέδιο και συστράτευση όλων για έναν ενωτικό αγώνα μέχρι τη τελική νίκη.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο το  Σωματείο μας αποφάσισε : Να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15-2-2023, προειδοποιητική στάση εργασίας (22:00  έως λήξη της βάρδιας), με αίτημα την άμεση προώθηση των νομοθετικών ρυθμίσεων.

Ο δρόμος του αγώνα είναι μπροστά μας!

Για την Διοίκηση

Ο Γεν. ΓραμματέαςΟ Πρόεδρος
Γ. ΚολαΐτηςΠ. Κοντογιάννης
Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com