Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2012 » ΗΣΑΠ: Κλειστό… λόγω συνταξιοδοτήσεων και μετατάξεων

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΗΣΑΠ: Κλειστό… λόγω συνταξιοδοτήσεων και μετατάξεων

Κλειστοί σταθμοί και εκδοτήρια, τεράστια απώλεια εσόδων από εισιτηριοδιαφυγή, ανύπαρκτος έλεγχος και ανεπαρκής φύλαξη σταθμών και συρμών για την ασφάλεια των επιβατών από παραβατικές συμπεριφορές διαφόρων ατόμων και ομάδων π.χ ενοχλητικών επιβατών, πορτοφολάδων, κ.λπ, συνθέτουν τη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο ΗΣΑΠ, λόγω δραματικής έλλειψης προσωπικού.
Τα τελευταία πέντε χρόνια οι εργαζόμενοι των ΗΣΑΠ έχουν μειωθεί από 1250 σε περίπου 720 !. Μεγάλο μέρος από αυτούς «τράπηκε σε φυγή» και συνταξιοδοτήθηκε λόγω των αντιασφαλιστικών μέτρων ενώ περίπου 165 εργαζόμενοι μετατάχθηκαν υποχρεωτικά τον τελευταίο χρόνο στο Υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και στο ΥΠΟΜΕΔΙ για τη φύλαξη της εισόδου και του κτιρίου του Υπουργείου !!!.
Εργαζόμενοι με μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία στον Ελλαδικό χώρο σε θέματα αστικού- σιδηροδρόμου, με σημαντική προσφορά στην εξυπηρέτηση εκατομμυρίων επιβατών του Ηλεκτρικού, μετατάχθηκαν βίαια και αναίτια μετά από 25, 30 και 35 χρόνια προϋπηρεσίας στους ΗΣΑΠ, γιατί έτσι αποφάσισε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και η Διοίκηση των ΗΣΑΠ τον Αύγουστο του 2011.
Αυτοί έκριναν και αποφάσισαν ότι είναι σημαντικότερη η φύλαξη της εισόδου του ΥΠΟΜΕΔΙ ή άλλων χώρων Υπουργείων, από την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επιβατών που χρησιμοποιούν καθημερινά τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο !!!. Αδιαφόρησαν εντελώς για τη διάλυση ενός ιστορικού συγκοινωνιακού φορέα, με τεράστια κοινωνική προσφορά στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, για πάνω από 140 χρόνια, όπως είναι ο Ηλεκτρικός αλλά και για την ομαλή λειτουργία του.
Σημειώνουμε ότι ομάδα εργαζομένων από τους μεταταγμένους είχε εκπαιδευτεί από την Ελληνική Αστυνομία για τη φύλαξη, σταθμών, συρμών, εγκαταστάσεων και την προστασία των επιβατών. Γι΄ αυτό ζητάμε την άμεση επαναφορά τους στους ΗΣΑΠ, όχι μόνο γιατί ήταν άδικη, απαράδεκτη και αδικαιολόγητη η μετάταξή τους αλλά γιατί οι ίδιες οι λειτουργικές ανάγκες της Εταιρίας και τα τεράστια κενά σε έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό το επιβάλουν .
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού, το οποίο εργάζεται καθημερινά υπερωριακά, δυο βάρδιες, επί τριάντα ημέρες το μήνα, η κατάσταση είναι απαράδεκτη και πρωτόγνωρη για το χώρο μας.
Επιβάτες ταλαιπωρούνται και δικαίως διαμαρτύρονται προς τους εργαζόμενους, οι οποίοι όμως δεν ευθύνονται σε τίποτα.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και η τρόϊκα σχεδιάζουν να επιβάλουν από τις αρχές του 2013 χαράτσι στις τιμές των εισιτηρίων με αύξηση 25%, για να καλύψουν δήθεν τα ελλείμματα των συγκοινωνιών ενώ οι μισθοί, οι συντάξεις και γενικότερα τα εισοδήματα συρρικνώνονται και η απώλεια εσόδων του φορέα λόγω εισιτηριοδιαφυγής είναι τεράστια .
Πολλά εκδοτήρια εισιτηρίων είναι κλειστά ενώ τα παμπάλαια εκδοτικά μηχανήματα στους περισσότερους σταθμούς υπολειτουργούν και έτσι οι επιβάτες «κυκλοφορούν» δωρεάν. Υπάρχουν σταθμοί που δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος για να κατευθύνει τους επιβάτες ή να δώσει έστω μια πληροφορία .
Η έλλειψη της φύλαξης των σταθμών είναι εμφανέστατη και οι επιβάτες είναι απροστάτευτοι και αισθάνονται ανασφαλείς ενώ κατά διαστήματα οι πορτοφολάδες στα βαγόνια του ηλεκτρικού είναι περισσότεροι από τους επιβάτες(!!) και δε διστάζουν να απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων των ΗΣΑΠ.
Τέτοιου είδους παραβατικότητα κινείται στις παρυφές του οργανωμένου εγκλήματος και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τους εργαζόμενους, ή την Εταιρία. Μόνο η οργανωμένη πολιτεία μπορεί και οφείλει να παρέμβει άμεσα για να αντιμετωπίσει ριζικά αυτό το σοβαρό ζήτημα.
Όλα αυτά που περιγράφουμε οδηγούν σε σταδιακή απαξίωση και πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών του Ηλεκτρικού, ενός από τα καλύτερα συγκοινωνιακά μέσα.
Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που δημιουργείται και τη διολίσθηση στη διάλυση του συγκοινωνιακού μας φορέα οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να την αποτρέψουμε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Σταθούσης T. Τριανταφύλλου

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com