Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2012 » ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΣΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΣΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΣΥ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΙΥΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κοινές δράσεις για την αποτροπή των επερχόμενων υπέρογκων αυξήσεων στα εισιτήρια αποφάσισαν να προχωρήσουν τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΜΕΤΡΟ- ΗΣΑΠ-ΤΡΑΜ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σε συνάντησή τους, την Τρίτη 23/10/2012.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της κυβέρνησης στα ΜΜΜ και συμφωνήθηκε ότι η επαπειλούμενη αύξηση στα εισιτήρια κατά 25% που θα εκτοξεύσει την τιμή τους στο 1,75 – 1,80 ευρώ, θα πλήξει ιδιαίτερα τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις μισθών, βιώνουν επισφαλείς συνθήκες εργασίας, με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία κ.ο.κ.
Από την πλευρά των Σωματείων Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα ότι, όχι μόνο δεν πρέπει να γίνει αύξηση των εισιτηρίων αλλά πρέπει να μειωθούν και να επανέλθει η τιμή τους στα επίπεδα του 2009, δηλαδή στο ένα (1) ευρώ.
Έσοδα για τους συγκοινωνιακούς φορείς μπορεί να αναζητηθούν εκτός από την αντιμετώπιση της εκτεταμένης εισιτηριοδιαφυγής και από άλλες πηγές ( διαφήμιση κ.λπ) Σε κάθε περίπτωση ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το εισιτήριο θα πρέπει να επιδοτείται.
Δεν είναι δυνατό ένα μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού να κατευθύνεται στις ανάγκες μετακίνησης με τα ΜΜΜ, όταν σε πολλές οικογένειες υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος . Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ανέργους για δωρεάν μετακίνηση, λόγω της μεγάλης σημασίας των μετακινήσεων στην προσπάθειά τους για εξεύρεση εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση αναφέρθηκε ότι μπορεί να εκδοθεί κάρτα ελεύθερης κυκλοφορίας από τον ΟΑΕΔ.
Επίσης προτάθηκε κάθε ΤΡΙΤΗ να υπάρχει δωρεάν μετακίνηση για τους ανθρώπους της ΤΡΙΤΗΣ ηλικίας.
Με αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να γίνουν κοινές δράσεις, που θα ξεκινήσουν με την διανομή ενημερωτικής ανακοίνωσης στο επιβατικό κοινό του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ και σε επιχειρήσεις όπου υπάρχουν σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας και την ανάρτηση πανό σε σταθμούς των ΗΣΑΠ, του Μετρό, σε στάσεις του Τραμ αλλά και σε άλλα σημεία που θα επιλεγούν.
Η παραπέρα μορφή των παρεμβάσεων, που θα γίνουν θα καθοριστούν σε συνεννόηση των Σωματείων της ΣΤΑΣΥ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενώ συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή διερεύνηση με συμμετοχή και άλλων συνδικάτων, κοινωνικών φορέων και οργανώσεων .

Οι Διοικήσεις

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com