Αρχική » Αλληλογραφία » Αλληλογραφία 2021 » Κοινή ανακοίνωση για την ζημιές στα τρένα μας

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Κοινή ανακοίνωση για την ζημιές στα τρένα μας

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ( ΣΕΛΜΑ)
Κηφισού 94 -Τηλ. 214.414.6025 e-mail: selma@stasy.gr

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ
ΠΛΑΤ. ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ 1- ΜΕΓΑΡΟ Η.Σ.Α.Π. ΠΕΙΡΑΙΑ Τηλ. 210. 41.19.965 e-mail: isapunion@stasy.gr

Αριθμ. Πρωτ: 124
Δευτέρα , 6.12.2021

Προς
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΤΑ.ΣΥ κ. Νικόλαο Χαιρέτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Διευθυντή Ασφάλειας & Ελέγχου Κομίστρου κ. Κεσκινίδη Ιωάννη

Σχετικά: Η υπ’ αριθμ. 111/19.11.2021 επιστολή Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ

Κύριε Διευθύνοντα,

Με την ως άνω σχετική επιστολή μας είχαμε επιστήσει την προσοχή προς τη Διοίκηση της Εταιρείας για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας των εργαζόμενων, των επιβατών, των συρμών αλλά και των εγκαταστάσεων κατά τις ημέρες τέλεσης μεγάλων αθλητικών συναντήσεων.

Δυστυχώς, όμως, δεν φαίνεται να έγινε, από την πλευρά της Διοίκησης, αντιληπτή η σοβαρότητα του θέματος. Έτσι, το επόμενο διάστημα μετά από διάφορες αθλητικές συναντήσεις, ακόμα και έναν αγώνα βόλεϊ γυναικών, ομάδες οπαδών διαφόρων ομάδων προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια σε συρμούς και σταθμούς, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές και από σύμπτωση δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου ή επιβάτη.

Χθες Κυριακή 5/12/2021, ομάδες οπαδών προκάλεσαν καταστροφές σε πέντε (5) συρμούς, οι οποίοι χάρη στην έγκαιρη ενεργοποίηση του Τμήματος Αποκατάστασης Βλαβών έγιναν σύντομα λειτουργικοί και τέθηκαν, την επόμενη μέρα, σε κυκλοφορία, ώστε να μην υπάρξει πρόσθετη ταλαιπωρία των επιβατών.

Όμως, όπως πληροφορηθήκαμε από Μέσα Ενημέρωσης η ΕΛ.ΑΣ είχε ζητήσει από την διοργανώτρια αρχή την αναβολή του συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού αγώνα της Κυριακής λόγω των αυξημένων μέτρων τάξης που έπρεπε να ληφθούν για άλλα γεγονότα στο Λεκανοπέδιο Αττικής .

Το ερώτημα, που ανακύπτει είναι:

Η Εταιρεία γνώριζε ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και κατ’ επέκταση της μεταφοράς των οπαδών με τους συρμούς;

Εάν ναι, γιατί δεν φρόντισε να λάβει μέτρα, όπως π.χ τη διακοπή κυκλοφορίας των συρμών, κάτι που γινόταν σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν; Ποιος ανέλαβε την ευθύνη να γίνει μεταφορά οπαδών χωρίς η ΕΛ.ΑΣ να εγγυάται την ομαλή μετακίνηση των οπαδών;

Κύριε Διευθύνοντα,

Από τα παραπάνω γεγονότα προκύπτει ότι ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας από την Εταιρεία για την προστασία εργαζόμενων, επιβατών αλλά και των εγκαταστάσεών της είναι ανεπαρκής!

Το εάν θα γίνουν ή όχι επεισόδια επαφίεται στις διαθέσεις των οπαδών!

 Μέχρι πότε μπορεί να γίνεται ανεκτό αυτό;

 Ποιος θα έχει την ευθύνη εάν υπάρξει τραυματισμός εργαζόμενου ή επιβάτη;

Όπως σας έχουμε τονίσει η ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών αλλά και η προστασία της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι συρμοί και οι εγκαταστάσεις της Εταιρείας είναι αδιαπραγμάτευτα!

Για αυτό, σας δηλώνουμε ότι εάν η Εταιρεία δεν πάρει τα απαιτούμενα μέτρα, θα υποχρεωθούμε να αναλάβουμε συνδικαλιστική δράση μη αποκλείοντας και την απόσυρση συρμών τις ημέρες των αγώνων.

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com