Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2012 » ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΤΩΝ π. ΗΣΑΠ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΤΩΝ π. ΗΣΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλλεπάλληλες συναντήσεις από αντιπροσωπεία της Ένωσής μας μαζί με μεταταγμένους εργαζόμενους των π. ΗΣΑΠ, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα συναντηθήκαμε με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Μεταφορών – Υποδομών -Μεταφορών & Δικτύων κ. Σίμο Σιμόπουλο, με τον Τομέαρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Νικολόπουλο, με τον υπεύθυνο εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κ. Δημ. Στρατούλη, προκειμένου να τους εκθέσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά τις υποχρεωτικές μετατάξεις 170 περίπου εργαζομένων των π. ΗΣΑΠ σε διάφορα Μουσεία καθώς και στο Υπουργείο Μεταφορών.
Η αντιπροσωπεία του Σωματείου μας επισήμανε ότι οι μετατάξεις αυτών των 170 εργαζομένων, έγιναν με παράνομο, αδικαιολόγητο και καταχρηστικό τρόπο, χωρίς να προηγηθεί καμία μελέτη και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της νέας Εταιρίας ΣΤΑΣΥ.
Επισημάναμε ότι οι μετατάξεις αυτές είναι αντιπαραγωγικές και έξω από κάθε λογική, αλλά και ζημιογόνες. Διώχτηκαν από τους ΗΣΑΠ εργαζόμενοι με εκπαίδευση, πολυειδίκευση και μοναδική τεχνογνωσία για έργο μέσων μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς, για να γίνουν απλοί φύλακες σε Μουσεία και στο Υπουργείο Μεταφορών, ενώ τα μέσα αυτά (σήμερα ΣΤΑΣΥ Α.Ε ) στερούνται του αναγκαίου προσωπικού, με αποτέλεσμα:
1ο Να υπάρχει ελλιπής στελέχωση πολλών υπηρεσιών (εκδοτήρια, σταθμοί εγκαταστάσεις κ.λπ)
2ο Να τίθενται ζητήματα ασφάλειας των επιβατών με την αύξηση παραβατικών συμπεριφορών ( κλοπές , επαίτες, βίαιες πράξεις κ.λπ)
3ο Να ενταθεί η εισιτηριοδιαφυγή και εισιτηριοαποφυγή, να υπάρχει πλημμελής έλεγχος, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εισόδων της εταιρίας.
4ο Οι αυξημένες ανάγκες σε πολλές υπηρεσίες, να καλύπτονται με υπερωριακή απασχόληση.

Τέλος η αντιπροσωπεία μας, με συγκεκριμένα στοιχεία τεκμηρίωσε σε όλες τις συναντήσεις, ότι κρίνεται απαραίτητο να ανακληθούν άμεσα όλες αυτές οι μετατάξεις και οι εργαζόμενοι να επανέλθουν στην προηγούμενη εργασία τους , για να καλύψουν με την τεχνογνωσία και τη μοναδική εμπειρία τους, τις αυξημένες ανάγκες και τα μεγάλα κενά της νέας εταιρίας ΣΤΑΣΥ.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Σταθούσης Τ. Τριανταφύλλου

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Ιανουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com