Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2011 » ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ

Μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζεται κατά την τελευταία περίοδο γύρω από το θέμα των μετατάξεων στους Δημόσιους Οργανισμούς με το ζήτημα να εξελίσσεται σε πολυεργαλείο πολλαπλών πολιτικών σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων.

Καθημερινά πληθαίνουν τα περιστατικά των φωτογραφικών εξαιρέσεων με υψηλό δείκτη προστασίας ακόμα και για συνδικαλιστές που έχουν γέφυρα επικοινωνίας με κυβερνητικά στελέχη, σε αντίθεση με όσους αρνούνται να γίνουν μέρος αυτού του πάρε – δώσε, όπου και διώκονται.
Οι μετατάξεις, παρά τα όσα ισχυρίζονται, δεν αποτελούν μέσο για τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, αντίθετα υποκρύπτουν την μείωση μισθών και συντάξεων κοντά στο 50% για χιλιάδες εργαζόμενους .
Στέλνουν στα αζήτητα την εμπειρία και την ειδίκευση που έχουν συσσωρεύσει εργαζόμενοι σε ειδικά αντικείμενα εργασίας και τους μεταφέρουν σε άγνωστα εργασιακά αντικείμενα ή σε συνθήκες ΄΄ψυγείου΄΄.
Οι μετατάξεις εξελίσσονται σε ένα δίκτυο εξυπηρέτησης και πελατειακών σχέσεων από τους αρχιτέκτονες της οικονομικής κρίσης, που ακόμα και σήμερα σε αυτές τις συνθήκες, δείχνουν να κολυμπούν στα ρηχά νερά με βαθιά ριζωμένο στο DNA τους το ρουσφέτι και την πολιτική πελατεία ως το πολυεργαλείο που ξέρουν χρόνια τώρα να χρησιμοποιούν, για να αναπαράγονται κάθε φορά στην όποια εξουσία.
Το Υπουργείο Υποδομών αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα καταχρηστικής εφαρμογής του τελευταίου νόμου στο θέμα των μετατάξεων τις όποιες χρησιμοποιεί ως προϊόν συναλλαγής με ιδιοτελή κίνητρα.
Ο νέος Υπουργός Υποδομών οφείλει να θέσει το δάκτυλο επί των τύπου των ύλων και να βάλει τέρμα σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Να βάλει φρένο τώρα στις προσυμφωνημένες μετατάξεις-διώξεις των εργαζομένων με αδιαφανής όρους και κριτήρια.
Η Ένωση Εργαζόμενων ΗΣΑΠ από την πλευρά της είναι ανοιχτή στον κάθε διάλογο με ανοιχτούς όρους και χωρίς συναλλαγή κάτω από το τραπέζι. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου είναι ;

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Ιανουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com