Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2012 » ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Προς την
Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κύριε Διευθυντά,

με έκπληξη διαβάσαμε στο φύλλο της 8ης Σεπτεμβρίου 2012 της έγκριτης εφημερίδας σας άρθρο του συνεργάτη σας Κωνσταντίνου Ζούλα με τίτλο «Σε δουλειά να (μην) βρισκόμαστε».

Βέβαια, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν μας εξέπληξαν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τους εκλεγμένους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους στους ΗΣΑΠ και γενικότερα στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, γεγονός, που εκτιμούμε ότι εντάσσεται στη γνωστή προπαγανδιστική αντίληψη διαχωρισμού των εργαζόμενων.
Επίσης, δεν μας εξέπληξε η πλήρης άγνοια του κ. Ζούλα για την κατάσταση στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και την εισιτηριοδιαφυγή, την οποία ο ίδιος μπορεί να την ανακάλυψε τώρα, όμως οι εργαζόμενοι τεκμηριωμένα και με γραπτές προτάσεις προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε εδώ και χρόνια.
Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και οι προσπάθειές μας για την άμεση επιστροφή στους ΗΣΑΠ των 165 ειδικά εκπαιδευμένων συναδέλφων μας, οι οποίοι κρίθηκαν περισσότερο απαραίτητοι στην φύλαξη τις εισόδου του Υπουργείου Μεταφορών, παρά στην αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής !!! .
Ωστόσο, μας εξέπληξε το γεγονός ότι ο αρθρογράφος… ανακάλυψε την πραγματοποίηση μιας απεργιακής κινητοποίησης για την αύξηση των τιμών εισιτηρίων.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια πολύπλευρη και συντονισμένη παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση απόψεων και εκφράσεων, η οποία σε πολλές περιπτώσεις εκπορεύεται από την κυβέρνηση.
Όμως, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύαμε ότι αυτό θα αφορούσε την έγκριτη εφημερίδα σας, διότι μόνο ως παραπληροφόρηση μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο αρθρογράφος σας διαβάζοντας σε μια ανακοίνωση των Σωματείων Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ την προτροπή προς την ΓΣΕΕ για να πάρει αποφάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων για τα επερχόμενα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας την «ερμήνευσε» ως λήψη απόφασης για απεργία για την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων.
Βέβαια, κατανοούμε ότι για τους κυβερνητικούς παράγοντες αλλά προφανώς και για τον αρθρογράφο σας, είναι προτιμότερο οι εργαζόμενοι να απεργούν για περικοπές στους μισθούς τους ώστε να αποτελούν εύκολο στόχο συκοφάντησης για συντεχνιακή αντίληψη κ.ο.κ.
Όμως, οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ και γενικότερα στα μέσα σταθερής τροχιάς είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και ενάντια σε οποιαδήποτε νέα αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου, αφού θεωρούμε ότι ήδη είναι πολύ ακριβό για τον άνεργο, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο.
Άλλωστε εάν επιβληθεί αύξηση 25% στα εισιτήρια αυτό θα σημαίνει ότι η συνολική αύξηση της τελευταίας τετραετίας θα υπερβεί το 125%!
Οι επιβάτες «μας», όπως αναφέρει ο κ. Ζούλας και το αποδεχόμαστε διότι πραγματικά θεωρούμε τον επιβάτη φίλο με κοινά προβλήματα και ανάγκες, δεν αντέχουν αυτές τις αυξήσεις.
Οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι εμπορεύσιμο είδος του… σούπερ μάρκετ. Το εισιτήριο είναι κοινωνικό αγαθό και για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο: Θέλουμε δημόσιες συγκοινωνίες με φθηνό εισιτήριο. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία

Για την Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Σταθούσης Τ. Τριανταφύλλου

 

Υ.Γ Για να μην καταχραστούμε τον φιλόξενο χώρο σας δεν αναφερθήκαμε στα αίτια και στις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της λαίλαπας της εισιτηριοδιαφυγής αλλά φυσικά απορρίπτουμε τη τριτοκοσμική πρόταση για μετατροπή μας σε «κυνηγούς κεφαλών», όπως πρότεινε ο κ. Ζούλας έστω και εάν αυτό το συνόδευσε με οικονομικό κίνητρο για κάθε παραβάτη, που θα βρίσκουμε.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος μπορεί όποτε θέλει να έρθει να τον ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις των ΗΣΑΠ, ώστε να τις δει και να ενημερωθεί για την κατάσταση, που επικρατεί εκεί και να μάθει τα προβλήματα των εργαζόμενων.

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com