Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2011 » Απάντηση στο καθηγητή κ. Βερέμη

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Απάντηση στο καθηγητή κ. Βερέμη

Πειραιάς 24/5/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οικονομικής και πολιτικής κρίσης είναι δείγμα αισιοδοξίας που άνθρωποι των γραμμάτων και της επιστήμης ξαναπήραν στα χέρια τους τις πένες και τα μολύβια τους και γράφουν για ευρύτερα του επιστημονικού τους έργου θέματα, εγκαταλείποντας τη σιωπή του τελευταίου διαστήματος.

Οι ίδιοι βέβαια, όπως ο εκλεκτός κατά καιρούς των κυβερνήσεων κ.Θάνος Βερέμης και εκ των ιδρυτών, μαζί με τον Στέφανο Μάνο, του πολιτικού κόμματος “Δράση”, έχει το πλεονέκτημα να φιλοξενούνται οι ιδέες και οι απόψεις του σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας.
Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ πιστεύουμε ότι καλώς ο κ. καθηγητής αρθρογραφεί. Ας μας επιτρέψει όμως να ζητήσουμε από τον ίδιο να πάψει να παραπληροφορεί το αναγνωστικό κοινό και να εγκαταλείψει την αντεπιστημονική μέθοδο που ακολουθεί συστηματικά παραθέτοντας ψευδή στοιχεία.
Συγκεκριμένα στο άρθρο του την Κυριακή 22 Μαΐου στην εφημερίδα “Καθημερινή”, με τίτλο “Η Ελλάς θέλει να ζήσει και θα ζήσει… ως βαλκανική οικονομία” , ο κ. Βερέμης αναφέρεται στον ΗΣΑΠ και τους εργαζόμενους του, αγνοώντας (:) την ίδια στιγμή ότι σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις καταβάλλουν στις αστικές συγκοινωνίες την προβλεπόμενη κρατική επιδότηση (έχουμε δώσει πολλάκις σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα), κάτι βέβαια που για την χώρα μας κάτι τέτοιο αποτελεί ψιλά γράμματα.
Σε ό,τι αφορά τη διακοπή της γραμμής στο τμήμα Μοναστηράκι- Αττική, ο κ. καθηγητής όφειλε, -προτού συμβάλλει στη δημιουργία εντυπώσεων- να γνωρίζει πως το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2010 αλλά με ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Διοίκησης της Εταιρείας που παρά τη διαφωνία των εργαζομένων προχώρησαν στην κατασκευή του έργου με παράλληλη λειτουργία των συρμών, υπάρχει αυτή η πολύ μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της κατασκευής του έργου, με αποτέλεσμα την άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και του προσωπικού των ΗΣΑΠ.
Ο κ. καθηγητής θα όφειλε επίσης να έχει υπόψη του ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μείωση του λειτουργικού κόστους των ΗΣΑΠ από τις περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων κατά 40%, ενώ αντίθετα τα γενικά έξοδα (προμήθειες, έργα, εργολάβοι, υποχρεωτική καταβολή τόκων για προηγούμενα δάνεια κ.λπ.) παραμένουν στα ίδια επίπεδα.
Αντί όμως όλων αυτών ο κ. Βερέμης επέλεξε να ΄΄ανακαλύψει΄΄ κι αυτός με τη σειρά του πως υπεύθυνοι για όλα είναι οι συνήθεις ύποπτοι, οι εργαζόμενοι δηλαδή και οι συνδικαλιστές. Ενώ οι ίδιοι που υπηρέτησαν το πολιτικό σύστημα κατά καιρούς μέχρι σήμερα, όπως ο ίδιος και ο κ. Μάνος από θέσεις πρώτης γραμμής, δεν έχουν καμία ευθύνη για την όλη κατάσταση που σήμερα βιώνουμε και κηρύσουν τους εαυτού τους αθώους… παμψηφεί !!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com