Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2011 » Η ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχιστεί

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Η ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχιστεί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχιστεί και μετά τις 7 Ιουνίου 2011

Η Διοίκηση της ΗΣΑΠ ΑΕ προγραμματίζει στις 7.6.2011 την απόδοση σε κυκλοφορία του τμήματος της σήραγγας ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ – ΑΤΤΙΚΗ, με το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑΣ –ΚΗΦΙΣΙΑ να εκτελείται τμηματικά μεταξύ των σταθμών ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ (με χρονοαπόσταση συρμών 12 λεπτών) και ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ (με χρονοαπόσταση συρμών 6 λεπτών). Η μετεπιβίβαση των επιβατών από το νότιο στο βόρειο τμήμα και αντίθετα, θα πραγματοποιείται στην κεντρική αποβάθρα του σταθμού ΟΜΟΝΟΙΑ.
Σήμερα, αν και έχει ολοκληρωθεί το έργο ανακαίνισης της γραμμής στη σήραγγα μεταξύ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ – ΑΤΤΙΚΗ, εν τούτοις δεν μπορεί να αποδοθεί στο επιβατικό κοινό εξ αιτίας της δικαστικής εμπλοκής που προέκυψε μετά την εντολή διακοπής εργασιών που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ύστερα από προσφυγή πολιτών κατά της εκτέλεσης εργασιών προσωρινής κατάχωσης του βωμού των 12 θεών στο θησείο. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικαστεί στις 2 Αυγούστου 2011.
Οι Διοικήσεις των Σωματείων μας και οι εργαζόμενοι των ΗΣΑΠ εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας στην εφαρμογή του τμηματικού δρομολογίου που σχεδιάζει η Διοίκηση της Εταιρίας από τις 7 Ιουνίου 2011, προκειμένου να γίνεται κυκλοφορία των συρμών μεταξύ Πειραιά και Κηφισιάς για όσο χρόνο διαρκέσει η δικαστική διαμάχη . Οι λόγοι δεν είναι μόνο λόγοι ασφάλειας που είναι βάσιμοι, αλλά από την εμπειρία μας και τη γνώση του αντικειμένου, κρίνουμε ότι θα υπάρξει τεράστια ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, εξαιτίας του μικρού αριθμού συρμών, και πρακτικά θεωρούμε ότι είναι σχεδόν αδύνατη η λειτουργία ενός μεγάλου τμήματος της γραμμής με αμφιδρόμηση, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής της κυκλοφορίας.
Ο συνωστισμός αυτός εκτός της μεγάλης ταλαιπωρίας, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος. Για τους λόγους αυτούς εκφράζουμε σοβαρότατες επιφυλάξεις ως προς την εφαρμογή του όλου εγχειρήματος .
Η οριστική σύνδεση του Πειραιά με την Κηφισιά, θα μπορέσει να γίνει χωρίς προβλήματα, μόνο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες της γραμμής στο τμήμα ΘΗΣΕΙΟ- ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι, δεν είμαστε αντίθετοι σε θέματα διατήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γι΄ αυτό συμφωνούμε με την έγγραφη δέσμευση της Διοίκησης του ΗΣΑΠ, να αναζητήσει λύσεις μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης, για νέα χάραξη των γραμμών στη συγκεκριμένη περιοχή και την ανάδειξη του βωμού, γεγονός όμως το οποίο απαιτεί χρόνο.
Είναι όμως εξίσου σημαντική για τους εργαζόμενους των ΗΣΑΠ η επανασύνδεση των δυο τμημάτων των γραμμών και η εξυπηρέτηση κυρίως των χιλιάδων επιβατών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, οι οποίοι για δυόμιση χρόνια περίπου, έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία, λόγω του τρόπου που επιλέχτηκε να εκτελεστεί αυτό το έργο ανακαίνισης των γραμμών του ΗΣΑΠ, με παράλληλη κυκλοφορία και των συρμών.

 

Οι Διοικήσεις

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com