Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2012 » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ

Πειραιάς 25/4/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαζύγιο Ριζοσπάστη με την αλήθεια…

 

Σε παραλήρημα βρίσκεται το φύλλο του «Ριζοσπάστη» της 24ης Απριλίου 2012, καθώς σε πρωτοσέλιδό του (!) κείμενο με τίτλο «έργα και ημέρες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ», δημοσιεύει «ειδήσεις» σχετικά με τον ΗΣΑΠ και το σωματείο μας, που μόνο στην πραγματικότητα δεν ανταποκρίνονται και οι οποίες κάνουν λόγο για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που προβλέπει μειώσεις αποδοχών έως και 35%!!
Σε μια συνειδητή προσπάθεια αλλοίωσης της αλήθειας, ο «Ριζοσπάστης» ξεσπαθώνει κατά του σωματείου μας με διαστρεβλωμένα στοιχεία και πληροφορίες.
Η αλήθεια είναι ότι, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3920/11 (Νόμος «περί εξυγίανσης» των Συγκοινωνών). Κατέθεσε δε πρόταση, για υπογραφή ΣΣΕ με σημαντικές μειώσεις στους μισθούς.
Παράλληλα καταργούσε σχεδόν το σύνολο των επιδομάτων και όλων των ρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με κάθε τρόπο από τους εργαζόμενους και τις Διοικήσεις της Εταιρίας, επί σειρά ετών. Ο Νόμος 3920/11, ένας από τους πλέον αντεργατικούς της τελευταίας διετίας, δίνει το δικαίωμα στη Διοίκηση και το Υπουργείο να νομοθετήσουν μονομερώς την πρότασή τους, εάν εντός 20 ημερών δεν υπάρξει συμφωνία με τα Σωματεία.
Οι Διοικήσεις των Σωματείων της ΣΤΑΣΥ, αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή αποφασιστικά διαμηνύοντας ότι θα προβούν στις πλέον δυναμικές κινητοποιήσεις αν η άλλη πλευρά επιμείνει στη πρότασή της. Παράλληλα κατέθεσαν πρόταση για παράταση της ισχύος όλων των Συλλογικών Συμβάσεων για ένα χρόνο, με διατήρηση όλων των διατάξεων τους, των κανονιστικών όρων αμοιβής και εργασίας, των ευνοϊκότερων όρων εργασίας που προβλέπονται από εσωτ. Κανονισμούς Διαιτητικές αποφάσεις κ.λ.π., ακόμη και εθιμικά. Πρόταση η οποία έγινε τελικά αποδεκτή και εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων .
Συνεπώς δεν συμφωνήθηκε καμία ενσωμάτωση μειώσεων και μάλιστα σε ποσοστό 35%, από τα σωματεία των ΗΣΑΠ, όπως ψευδώς αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
Στη παράταση ισχύος την Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για ένα χρόνο, συμφώνησαν και όλα τα Σωματεία των εργαζομένων των Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ & ΟΣΥ).

Τα Σωματεία του χώρου θεωρούν ότι η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, ήταν ένα σημαντικό βήμα για μεγαλύτερη θωράκιση των συμβάσεών μας, αλλά και των μέχρι σήμερα κατακτήσεών μας. Γι΄ αυτό και οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων την ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία.
Σε καμία περίπτωση, όμως δεν εφησυχάζουμε. Η θετική αυτή εξέλιξη από μόνη της, δε μπορούμε να ισχυριστούμε ότι « κλειδώνει » και πολύ περισσότερο ότι μας προστατεύει από δω και πέρα, από νέες και πιθανές κυβερνητικές επιθέσεις σε βάρος μας.
Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το στοχευμένο δημοσίευμα της εφημερίδας και μάλιστα με ψευδή και ανακριβή στοιχεία, όταν την ίδια στιγμή , σε σωματεία που ελέγχει το ΠΑΜΕ, οι εργοδότες έχουν στήσει πάρτι, καταπατώντας σχεδόν το σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιώματων των εργαζομένων και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έχουν ισοπεδώσει μισθούς, έχουν επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία και έχουν συρρικνώσει το ωράριο εργασίας, με ανάλογη μείωση του ημερομισθίου.

Η σιωπή είναι χρυσός λέει ένα ρητό, φαίνεται ότι στο «Ριζοσπάστη» το… αγνοούν.

 

 

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Β. Σταθούσης T . Τριανταφύλλου

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com