Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2018 » Ενημερωτική ανακοίνωση 20/2/2018

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Ενημερωτική ανακοίνωση 20/2/2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  stasy color
Πλατεία Λουδοβίκου 1 Μέγαρο ΗΣΑΠ, 185.31 Πειραιάς
Τηλέφωνα: 210.41.79.965 – 210.41.79.482   Fax: 210.41.26.322
Web:http://www.stasy-union.gr  E-mail:info@stasy-union.gr, isapunion@stasy.gr

20/2/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το θέμα του «ηλεκτρονικού εισιτηρίου» τους τελευταίους μήνες, είναι ένα από τα βασικότερα εργασιακά ζητήματα των συναδέλφων και το μεγαλύτερο «στοίχημα», που πρέπει να κερδίσει η Εταιρεία. Το Σωματείο μας έχει ταχθεί απερίφραστα υπέρ του «ηλεκτρονικού εισιτηρίου» καθώς πιστεύουμε ότι η επιτυχία του θα συντελέσει, αποφασιστικά, στην ανάπτυξη της ΣΤΑ.ΣΥ και γενικότερα του ΟΑΣΑ, ώστε να προχωρήσουν στο μέλλον με κοινωνικό πρόσωπο, εξυπηρετώντας το Δημόσιο συμφέρον και όχι τις κερδοσκοπικές διαθέσεις του κάθε ιδιώτη.

Γι’ αυτό το λόγο, εδώ και ένα χρόνο, όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου συστήματος καταθέσαμε, σε συνεργασία με τους συναδέλφους εκδότες και ελεγκτές, προτάσεις και παρατηρήσεις για μια επιτυχή διαδικασία. Σε αυτή τη διαδρομή χρειάστηκε να επιμείνουμε, να διεκδικήσουμε ακόμα και να συγκρουστούμε για να καταφέρουμε να φτάσει παντού η «φωνή» των συναδέλφων μας , που γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα τις αδυναμίες και τα προβλήματα του νέου συστήματος, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο.

Είναι γεγονός ότι σε πολλά πράγματα εισακουστήκαμε εγκαίρως και δόθηκαν λύσεις. Όμως, για πολλά ζητήματα, που είχαμε θέσει, καθυστέρησε η αντιμετώπισή τους και προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι εκδότες, ελεγκτές και σταθμάρχες, χωρίς να ευθύνονται, να μετατρέπονται σε «σάκο του μποξ».

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Η μετάβαση σε ένα νέο σύστημα, όπως είναι το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» είναι μια σύνθετη και δύσκολη υπόθεση. Έχοντας, όμως, το κεκτημένο της προηγούμενης περιόδου το Σωματείο μας είναι πάντα έτοιμο να μεταφέρει στις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ τις θέσεις, τις εμπειρίες και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και να προτείνει τεκμηριωμένες λύσεις.

Έτσι, προ ημερών, για ακόμα μια φορά το Σωματείο μας προκάλεσε και είχε πολύωρη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΑΣΑ κ. Ι. Σκουμπούρης και της ΣΤΑ.ΣΥ κ. Γ. Θωμόπουλος καθώς και στελέχη των δυο Εταιριών.

Από την σύσκεψη πρόεκυψαν τα εξής :

1. Εκδίδονται από τα εκδοτήρια ηλεκτρονικές κάρτες ανέργων και ΑΜΕΑ και ο έλεγχος της ανεργίας ή της αναπηρίας γίνεται μέσω της εφαρμογής «ΗΔΙΚΑ», η οποία , όμως, δεν έχει ακόμα ενεργοποιήσει τη σχετική πλατφόρμα. Έτσι, δημιουργούνται ουρές και πολλές προστριβές μεταξύ επιβατών και εκδοτών διότι εκδίδεται η «κάρτα» ανέργων ή ΑΜΕΑ αλλά είναι ανενεργή.
Συμφωνήθηκε να εκδοθεί ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τον επιβάτη ώστε να γνωρίζει τι συμβαίνει και ποια βήματα θα κάνει για να ενεργοποιηθεί η κάρτα.

2. Από την αρχή της εγκατάστασης των μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων, που χειρίζονται οι εκδότες (ΤΕΕ και ΤΕΚ) έπρεπε να τοποθετηθούν σε σωστές εργονομικές θέσεις στους χώρους εργασίας σύμφωνα με την συμβατική υποχρέωση της αναδόχου Εταιρίας .
Συμφωνήθηκε να επιβληθεί στην ανάδοχο Εταιρία να εκτελέσει άμεσα την συμβατική της υποχρέωση.

3. Συμφωνήθηκε να ανασχεδιαστεί το μενού των αυτόματων μηχανημάτων πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων (ΑΜΕΚ), για να είναι εύχρηστα και κατανοητά στον επιβάτη ώστε να αποσυμφορηθούν τα εκδοτήρια από την παροχή πληροφοριών .

4. Συμφωνήθηκε να διατεθούν ομαδικά εισιτήρια (group tickets), ιδιαίτερα ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, που υπάρχουν πολλές ομαδικές μετακινήσεις τουριστών κ.α.

5. Συμφωνήθηκε να προχωρήσει άμεσα η στελέχωση του Κέντρου Διαχείρισης Φορέα, με ανθρώπινο δυναμικό και τον ανάλογο εξοπλισμό για να «τρέχει» τα θέματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που αφορούν την Εταιρία μας, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην αντιμετώπιση προβλημάτων και ο ανάδοχος να παρεμβαίνει μόνο σε τεχνικά θέματα, όπως ορίζει η σύμβασή του.

6. Συμφωνήθηκε να στελεχωθούν σταδιακά οι σταθμοί με τους Υπεύθυνους Σταθμού- Σταθμάρχες, σύμφωνα με την κατάσταση των επιτυχόντων της αντίστοιχης προκήρυξης.  

Όμως παραμένουν σε εκκρεμότητα αρκετά θέματα τα όποια συζητήθηκαν και   ενδεικτικά αναφέρουμε :

√ την ανεπαρκή τροφοδότηση του συστήματος με ρολά εισιτηρίων, καθώς μέχρι σήμερα παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις.

√ δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες συμβάσεις με όλα τα Υπουργεία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα, επειδή δεν έχει υπογραφεί σύμβαση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών, π.χ. της Σχολής Ευελπίδων, δεν μπορούν να εκδίδουν προσωποποιημένη κάρτα μειωμένου τιμολογίου ακόμα και εάν προσκομίζουν βεβαίωση από τη σχολή τους.

√ η πώληση μειωμένων εισιτηρίων από τα περίπτερα, χωρίς να επιδεικνύονται τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, ενώ ο εκδότης είναι υποχρεωμένος να τα ζητάει. Αυτό προσκρούει στον ισχυρισμό του ΟΑΣΑ ότι η προσκόμιση δικαιολογητικών είναι ο μοναδικός λόγος που δεν μπορεί να εκδοθεί μειωμένο εισιτήριο από τα ΑΜΕΚ. Είναι προφανές ότι πρέπει να ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις σε όλα τα σημεία πώλησης για να αποφεύγονται εντάσεις από επιβάτες στο πρόσωπο των εκδοτών, που δεν ευθύνονται.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

   Για όλα τα παραπάνω ζητήματα και πολλά άλλα που θέσαμε στη διάρκεια της συνάντησης κάναμε συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες προτάσεις, βασισμένες στην εμπειρία των συναδέλφων. Παρακολουθούμε στενά το θέμα, είμαστε, όπως πάντα, σε διαρκή επικοινωνία με τους συναδέλφους και τις Διοικήσεις. Είμαστε αποφασισμένοι το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» να πετύχει και να γίνει κινητήριος δύναμη των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Προσώπου τους, εξασφαλίζοντας στους συναδέλφους ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, χωρίς εντάσεις με τους επιβάτες.

Για τη Διοίκηση

 Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Ε. Ρενιέρης                                                    Π. Κοντογιάννης

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com