Αρχική » Αλληλογραφία » Αλληλογραφία 2013 » Επιστολή – απάντηση στην ανακοίνωση του σωματείου ηλεκτροδηγών

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Επιστολή – απάντηση στην ανακοίνωση του σωματείου ηλεκτροδηγών

Πειραιάς, 27/2/2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Σωματείου  Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζόμενων Κίνησης ΣΤΑΣΥ

  Συνάδελφοι,
  Διαβάσαμε με μεγάλη έκπληξη μια ανακοίνωση του Σωματείου σας, για το θέμα πληρωμής των υπερωριών και οφείλουμε να δώσουμε κάποιες εξηγήσεις και μια απάντηση.
  Αρχικά να θυμίσουμε ότι για το θέμα αυτό είχαμε αποφασίσει από κοινού και ενημερώσαμε με sms τους συναδέλφους, ότι μέχρι να διευκρινιστεί ο τρόπος πληρωμής των υπερωριών, αργιών, νυχτερινών κ.λπ, οι συνάδελφοι δεν θα εργάζονται υπερωριακά.
  Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν κυρίως για να μην αιφνιδιαστούν οι συνάδελφοι στις 14/2 βλέποντας τις ταινίες πληρωμής τους, με την πλήρη απαξίωση του τρόπου πληρωμής των δευτερεύουσων απολαβών από τα μειωμένα ωρομίσθια και αν μπορέσουμε με κάποιο τρόπο να πιέσουμε τη Διοίκηση.
  Μετά από συσκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων και της νομικής υπηρεσίας οι διευκρινήσεις αυτές όπως ενημερωθήκαμε θα καθυστερούσαν.
  Με λίγα λόγια και αντίθετα με όσα εσφαλμένα διαδίδονται από ορισμένους, καμία συμφωνία δεν υπάρχει για τον τρόπο πληρωμής της υπερωριακής κ.λπ απασχόλησης. Επειδή όμως οι συνάδελφοι τώρα έχουν εικόνα με τα νέα ωρομίσθια, αφήσαμε αυτή την επιλογή ελεύθερη, χωρίς να προτρέπουμε κανένα συνάδελφο να εργάζεται υπερωριακά και μάλιστα με τέτοια απαξιωμένα ωρομίσθια. Όσο για τη πίεση που θέλαμε να ασκήσουμε στη άλλη πλευρά, είναι θέμα το οποίο θα συζητήσουμε….
  Το γεγονός ότι Ένωσή μας δεν ενημέρωσε το Σωματείο σας που από κοινού είχαμε ενεργήσει, οφείλετε σε δική μας παράλειψή, γι΄αυτό και αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες μας .
  Όπως σας ενημερώσαμε από την πρώτη στιγμή, η παράλειψη αυτή δεν οφειλόταν σε κάποιο δόλο, ούτε υπέκρυπτε κάποια σκοπιμότητα. Είχε κυρίως να κάνει με το φόρτο εργασίας και την πίεση εκείνων των ημερών και με τα πάμπολλα ζητήματα που είχε να διαχειριστεί το Σωματείο μας, δεδομένου ότι σαν μέλη του δεν έχει μόνο ένα κλάδο ή μια – δυο ειδικότητες. Εκτός αυτού ασχολείται συστηματικά και με όλα τα ασφαλιστικά θέματα που αφορούν το Ταμείο Αλληλοβοήθειας και τα συνταξιοδοτικά θέματα του Ταμείου Συντάξεων, για τα οποία γνωρίζετε υπάρχουν πολλά προ-βλήματα που αφορούν και τα μέλη σας.
  Ωστόσο και παρά τον «θυμό» του συντάκτη αυτής της ανακοίνωσης, διαπιστώσαμε ότι την ίδια στιγμή κάποια μέλη του Σωματείου σας είχαν προβεί σε ιδιαίτερη συμφωνία με το Δ/ντα Σύμβουλο της Εταιρίας, προκειμένου να παραληφθεί το σύστημα ΑΤΟ των συρμών της ΣΤΑΣΥ/ΑΜΕΛ. Μεταξύ άλλων η συμφωνία όπως διαβάσαμε σε έγγραφο του Δ/ντος Συμβούλου προέβλεπε ότι «Το προσωπικό που θα πραγματοποιήσει τις δοκιμές θα επιλέγεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται το διάγραμμα εργασίας των Ηλεκτροδηγών, ενώ οι ως άνω δοκιμές θα γίνονται πέραν του νόμιμου και προγραμματισμένου ωραρίου των Ηλεκτροδηγών, δηλαδή η πρόσθετη αυτή απασχόλησή τους θα πραγματοποιείται σε μη εργάσιμο χρόνο », δηλαδή υπερωριακά.
  Αυτό εφαρμόζεται ήδη από τις 18/2/2013. Γιατί λοιπόν μας εγκαλείτε συνάδελφοι και μάλιστα με αυτό τον απόλυτο τρόπο ;
  Θεωρούμε απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς που προσάπτετε σε μέλη της Διοίκησης της Ένωσής μας, όταν μάλιστα γνωρίζετε από πρώτο χέρι την ανιδιοτελή προσφορά τους και την αδιάκοπη ενασχόλησής τους με τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζόμενων επί χρόνια και μάλιστα χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση μεταξύ συναδέλφων ή ειδικοτήτων. Κυρίως όμως παραγνωρίζετε το γεγονός, παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, ότι δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα.
  Συνάδελφοι,
  Αυτού του είδους οι ανακοινώσεις που κινούνται έξω από τα πλαίσια της συ-ναδελφικότητας, της συνδικαλιστικής δεοντολογίας και της κοινής πλεύσης που επιβάλλεται να έχουμε σαν εργαζόμενοι, δεν βοηθάνε σε τίποτα. Αντίθετα διαιωνίζουν τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν και διευρύνουν το χάσμα μεταξύ των Σωματείων και των εργαζομένων – μελών μας, γι΄ αυτό και τις αντιπαρερχόμαστε.
  Η δική μας επιδίωξη και η δική μας προτεραιότητα, παρά τα λάθη ή τις παραλείψεις μας, παραμένει πάντα η οικοδόμηση της ενότητας και της κοινής δράσης των Σωματείων του χώρου προς όφελος όλων των εργαζομένων. Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Σ΄ αυτό το δρόμο σας καλούμε να συναντηθούμε το επόμενο διάστημα. Για μας αυτός ο δρόμος είναι μονόδρομος.

Συναδελφικά
Η Διοίκηση

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com