Αρχική » Αλληλογραφία » Αλληλογραφία 2011 » Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Ραγκούση για τις μετατάξεις

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Ραγκούση για τις μετατάξεις

Προς τον
Υπουργό Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων
κ. Γιάννη Ραγκούση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΤΑΣΥ
κ. Βασίλειο Σπυράκο   

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. ζ του Νόμου 3920/2011 μεταξύ των άλλων προβλέπονται μετατάξεις εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων από τους ΗΣΑΠ σε άλλους φορείς. Οι μετατάξεις προβλέπεται να γίνουν είτε μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, είτε υποχρεωτικά εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός.


Θα επιθυμούσαμε, αρχικά, να υπογραμμίσουμε ότι ο οριζόμενος αριθμός των μετατάξεων για τους ΗΣΑΠ είναι εντελώς άδικος και αυθαίρετος. Και αυτό γιατί η Διοίκηση της ΗΣΑΠ ΑΕ, μέχρι και πριν ένα χρόνο, ζητούσε την πρόσληψη 300 περίπου εργαζόμενων, είχε δε υποβάλει και αίτημα για μετάταξη υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής στους ΗΣΑΠ. Το Υπουργείο Υποδομών, μάλιστα, ανταποκρινόμενο στο ανωτέρω αίτημα προχώρησε στην με-ρική ικανοποίησή του τον Νοέμβρη του 2010, λίγο πρίν την θέση σε ισχύ του Ν. 3920/2011, και μετέφερε 41 εργαζόμενους από την πρώην  Ολυμπιακή στους ΗΣΑΠ, στις ίδιες μάλιστα ειδικότητες όπου εκ των υστέρων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3920/2011, κρίθηκε ότι πλεονάζει ικανός αριθμός εργαζομένων στους ΗΣΑΠ.     

Κύριε Υπουργέ,
Το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων, όπως μέχρι σήμερα εξελίσσεται και υπό τις ανωτέρω αριθμητικές συνθήκες, έχει καταστεί θέμα μείζονος σημασίας για τους εργαζόμενους των ΗΣΑΠ. Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια για το μέλλον και η βίαιη ανατροπή του πλάνου ζωής των εργαζομένων, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος που να δικαιολογεί όλη αυτή την κατάσταση, έχει προξενήσει τεράστια αναστάτωση σε όλο το προσωπικό της εταιρείας.
Θεωρούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, ότι μπορεί να γίνει η επανεξέταση του όλου θέματος, με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αντικειμενικότητα, καθώς και σύμφωνα με όσα επιτάσσει η κοινή λογική, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη:
α. τις εθελοντικές μετατάξεις
β. τις αποχωρήσεις του πρώτου εξαμήνου μετά τη δημοσίευση του Ν.3920/2011,
γ. το σχετικό έγγραφο της ΗΣΑΠ ΑΕ προς το Υπουργείο, σύμφωνα με το οποίο υπολογίζεται να συνταξιοδοτηθούν έως και τους πρώτους μήνες του 2012 συνολικά 120 εργαζόμενοι και
δ. το ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ (Ειδικά Ταμεία), καθό-σον αρκετοί μετατασσόμενοι βρίσκονται στο κατώφλι της συνταξιοδότησης και τυχόν μετάταξή τους θα συνεπάγεται αυτομάτως και σημαντική μείωση του συντάξιμου μισθού.   
 
Κύριε Υπουργέ,
Θα παρακαλούσαμε να ορίσετε συνάντηση μαζί μας το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να εξεταστεί διεξοδικά το σοβαρότατο θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων.
Θεωρούμε ότι είναι δυνατό να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις, έτσι ώστε και ο σκοπός του νόμου να εξυπηρετηθεί, αλλά και οι δυσμενείς και άδικες επιπτώσεις αυτού να μετριαστούν. Κρίνουμε ότι είναι δυνατόν να παρασχεθεί εκ νέου η δυνατότητα σε εργαζόμενους της νέας εταιρείας ΣΤΑΣΥ, να καταθέσουν αιτήσεις για εθελοντικές μετατάξεις. Έχουμε στοιχεία ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ορισμένους συναδέλφους για εθελοντική μετάταξη, ενώ επτά (7) ανάλογες αιτήσεις για εθελοντική μετάταξη (μετά από συμφωνία Υπουργείου –ΟΑΣΑ και Διοίκησης ΗΣΑΠ) παραμένουν στο συρτάρι του πρώην Δ/ντος Συμβούλου της ΗΣΑΠ ΑΕ και δεν έχουν προωθηθεί στην αρμόδια επιτροπή.
Με την επανεξέταση των υποχρεωτικών μετατάξεων πιστεύουμε, και το επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά, ότι  θα αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από τις υποχρεωτικές με-τατάξεις και ταυτόχρονα θα επιτευχθούν με τον καλύτερο, ειρηνικότερο και πιο αποτελεσμα-τικό τρόπο οι στόχοι που έθετε ως προς αυτό το θέμα ο Ν. 3920/2011  

 

               Για τη  Διοίκηση
 
                   Ο Πρόεδρος                         Ο  Γεν. Γραμματέας
 
           Ν. Σιαπάτης                               Ε. Ρόδης  

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com