Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2011 » ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
Πειραιάς, 15/7/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
Μετά τις εκλογές της 5ης Ιουλίου 2011 και την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας συγκροτήθηκε το Νέο Προεδρείο με την εξής σύνθεση.

 

Πρόεδρος: Σιαπάτης Νικόλαος
Γεν. Γραμματέας: Τριανταφύλλου Τριαντάφυλλος
Αν. Γεν. Γραμματέας: Καϊμάκης Ξενοφών
Ταμίας: Γενναδόπουλος Σπύρος

ΜΕΛΗ
Σταθούσης Βασίλειος Κούζιλος Σωτήριος
Κανελλόπουλος Ιωάννης Όστριας Γεώργιος
Ντελής Αθανάσιος Φλωρόπουλος Αθανάσιος
Λύρης Νικόλαος Μπαρμούρης Βασίλειος
Ρενιέρης Ελευθέριος

Η εκλογή των μελών του νέου Προεδρείου υπήρξε ομόφωνη. Η πρόταση για την συγκρότηση του Προεδρείου ήταν να υπάρξει συμμετοχή όλων των συνδυασμών, ανάλογα με την εκλογική δύναμη του κάθε συνδυασμού.
Οι θέσεις του Αντιπροέδρου και του Εφόρου έμειναν κενές, λόγω της άρνησης των εκπροσώπων των συνδυασμών που τους αναλογούσαν να συμμετέχουν στην συγκρότηση του Προεδρείου.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα και πρωτόγνωρες δυσκολίες. Η νέα Συλλογική Σύμβαση, ο Νέος Κανονισμός Προσωπικού, οι υποχρεωτικές μετατάξεις το οργανόγραμμα της νέας Εταιρίας που θα σημάνει και β΄ γύρο των μετατάξεων, αλλά και την απειλή των απολύσεων μέσω της εργασιακής εφεδρείας, απαιτούν την πιο συντονισμένη και ενωτική δράση όλων των εργαζομένων των ΗΣΑΠ.
Η δημιουργία της νέας επιχείρησης είναι πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, τα αποτελέσματα του οποίου θα κριθούν, από την αναγκαία έρευνα, την μελέτη όλων των δεδομένων και την συνολική αξιοποίηση όλου του προσωπικού χωρίς επιλεκτικές διακρίσεις και αποκλεισμούς, αλλά μέσα από μια ανοιχτή διαβούλευση που θα εξασφαλίζει τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη Διοίκηση.

Ο χώρος προέλευσης των εργαζομένων, ο βαθμός γνωριμίας, ο κομματισμός και οι πολιτικές παρεμβάσεις δεν μπορεί και δεν θα το επιτρέψουμε να είναι τα κριτήρια των δύσκολων και σημαντικών επιλογών που καλείται η Διοίκηση να κάνει.
Πρακτικές αυταρχικής συμπεριφοράς από την πλευρά της Διοίκησης όπως στο θέμα της αλλαγής των ωραρίου εργασίας δεν θα περάσουν. Η ανακοίνωση της αλλαγής ωραρίου χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καμία συζήτηση, με τα Συνδικάτα, χωρίς καμία μελέτη για τις επιπτώσεις, στην λειτουργία πολλών τομέων της επιχείρησης, αλλά και στον προγραμματισμό της ζωής των εργαζόμενων, είναι καταχρηστική. Κάναμε σαφές προς τη Διοίκηση ότι η όποια αλλαγή ωραρίου εργασίας δεν μπορεί να γίνει μονομερώς, αλλά απαιτεί και την σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί εκ νέου και αν προκύψει η αναγκαιότητα και η συμφωνία νέο ωράριο θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβρη.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
Οι επόμενες ημέρες, θα σηματοδοτήσουν σημαντικές εξελίξεις. Θα επιχειρηθεί η ισοπέδωση όλων των κατακτήσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων, πολλών δεκαετιών.
Ο νόμος 3920/11 τον οποίο αντιπαλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, εμπεριέχει μια σειρά διατάξεις καταστροφικές για τους εργαζόμενους, τις οποίες περιμένουν να τις εφαρμόσουν στα μέσα του καλοκαιριού που οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε κανονικές άδειες.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
Το Συνδικάτο είναι εδώ και παρά τις δυσκολίες, θα δώσει την μάχη με τον πιο οργανωμένο και αποφασιστικό τρόπο, ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες από την εφαρμογή του νόμου για τις συγκοινωνίες και ενάντια στην επερχόμενη λαίλαπα από την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Σας καλούμε όλους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

 

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ν. Σιαπάτης Τ. Τριανταφύλλου

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com