Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2018 » Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  stasy color
Πλατεία Λουδοβίκου 1 Μέγαρο ΗΣΑΠ, 185.31 Πειραιάς
Τηλέφωνα: 210.41.79.965 – 210.41.79.482   Fax: 210.41.26.322
Web:http://www.stasy-union.gr  E-mail:info@stasy-union.gr, isapunion@stasy.gr

23/3/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι οι συνάδελφοι, που είχαν μεταταχθεί «εν μια νυκτί», πριν από 7 χρόνια, από τους πρώην ΗΣΑΠ, επανέρχονται στις θέσεις τους.

Η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη οριστικοποιήθηκε, την Πέμπτη 22/3, με την κατάθεση και ψήφιση στη Βουλή νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Μεταφορών.

Ωστόσο, μέχρι την τελευταία στιγμή το Σωματείο μας χρειάστηκε να κάνει σειρά διαδοχικών παρεμβάσεων στα συναρμόδια Υπουργεία για να προωθηθεί στη Βουλή η αναγκαία ρύθμιση και να μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία.

Γι’ αυτό, δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι, που ένας 7ετής αγώνας του Σωματείου μας μαζί με τους μεταταγμένους συναδέλφους μας, δικαιώθηκε.

Θα μπορούσαμε, απλώς, να αναφέρουμε το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης.

Όμως, τέτοια κορυφαία ζητήματα δεν προσφέρονται για την ικανοποίηση προσωπικών μωροφιλοδοξιών ή για ανέξοδες φανφάρες. Αντίθετα, αποτελούν απτά παραδείγματα δικαίωσης πολυετών και πολύμορφων αγώνων, με στρατηγική και στροχοπροσήλωση, όπως κινείται, πάντα, το Σωματείο μας σεβόμενο την 100ετη ιστορία του.

Γι’ αυτό, απλά θα υπενθυμίσουμε ορισμένες από τις κινήσεις, που έγιναν εδώ και 7 χρόνια, πάντα σε συνεννόηση με τους μεταταγμένους συναδέλφους μας, όπως υπάρχουν καταγεγραμμένες στους Απολογισμούς Δράσης των Διοικήσεων του Σωματείου μας για το 2013 και το 2015.

Αρχικά, καταγγείλαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συνέπειες στον πρώην ΗΣΑΠ από τις μετατάξεις 164 συναδέλφων με βάση μνημονιακούς νόμους, που ήθελαν τη μείωση του προσωπικού της Εταιρείας.

«Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε και ενώ οι μετατάξεις δρομολογήθηκαν επανήλθαμε στις 25/8/2011 με νέο έγγραφο προειδοποιώντας ότι «η υλοποίηση των μετατάξεων όπως έχει δρομολογηθεί θα προκαλέσει σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα στη νέα Εταιρία ΣΤΑΣΥ ΑΕ», μετά και την άδικη απόλυση 250 εργαζόμενων του Μετρό το προηγούμενο διάστημα», γράφει ο Απολογισμός του 2013.

Να υπενθυμίσουμε, δε, ότι ανάμεσα στους μεταταχθέντες ήταν ο τότε πρόεδρος και άλλα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου μας.

Από εκεί και πέρα προχωρήσαμε σε ποικίλες κινητοποιήσεις, ακόμα και σε προσφυγές στη Δικαιοσύνη ενώ στην κορυφή των αιτημάτων μας είναι πάντα η «Άμεση επαναφορά των μεταταγμένων συναδέλφων».

Το αίτημα τέθηκε, από το 2015 και στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και από τότε επανήλθαμε πολλές φορές με διάφορες αφορμές και παρότι οι περισσότεροι συνάδελφοι από τους μεταταγμένους έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Όμως, έστω και ένας να ήταν ο μεταταγμένος συνάδελφος που είναι εν ενεργεία, δεν θα υποχωρούσαμε. Η δικαίωση ενός αγώνα αποτελεί την πιο ισχυρή παρακαταθήκη, που έχει πάντα το συνδικαλιστικό κίνημα. Γι’ αυτό λέμε πάντα ότι «τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται».

Το τελευταίο διάστημα φάνηκε ότι ο κοινός αγώνας μας με τους μεταταγμένους συναδέλφους άρχισε να φέρνει αποτελέσματα καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός μας ετοίμασε νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά των συναδέλφων.

Δυστυχώς, όμως, τις τελευταίες ημέρες ανέκυψαν νέα προβλήματα, με κίνδυνο να μην κατατεθεί η ρύθμιση. Γι’ αυτό χρειάστηκε να γίνουν δυναμικές παρεμβάσεις προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία για να κατατεθεί, τελικά, στη Βουλή και να ανοίξει ο δρόμος επιστροφής των συναδέλφων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ο αγώνας για την επιστροφή των μεταταγμένων συναδέλφων των πρώην ΗΣΑΠ καταγράφεται ως μια σημαντική νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΣΤΑ.ΣΥ. απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, που ξεκίνησαν το 2010 σαρώνοντας εργασιακά δικαιώματα και θέσεις εργασίας.

Οι φαιδρές προσπάθειες συγκεκριμένου ατόμου οικειοποίησης αυτού του αγώνα θα προκαλούσαν μόνο χαμόγελα. Όμως το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο διότι τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζουν τη σημασία ενός 7ετους αγώνα και του νικηφόρου αποτελέσματός του.

Το κυριότερο, δε, είναι πως υπονομεύει τη σημασία της συλλογικής δράσης, με στρατηγική, μετρήσιμα αποτελέσματα και πολύπλευρες κινητοποιήσεις, χωρίς κορώνες και αερολογίες του σωρού.

Είναι προφανές ότι ένας τέτοιος πολύχρονος αγώνας δεν μπορεί να αποτελεί προσωπική υπόθεση κανενός.

Αυτός ο αγώνας ανήκει πρώτα απ’ όλους στους μεταταγμένους συναδέλφους, σε όλους τους εργαζόμενους στους πρώην ΗΣΑΠ και μετέπειτα στη ΣΤΑ.ΣΥ και αποτελεί μια ισχυρή παρακαταθήκη για ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου.

Σε αυτή τη διαδρομή το Σωματείο μας, καθώς οι όλοι οι μεταταγμένοι συνάδελφοι ήταν μέλη μας, έκανε αυτό, που κάνει πάντα. Εξέφρασε τους συναδέλφους, στήριξε και βοήθησε στην υλοποίηση των προσπαθειών τους και διεκδίκησε, αποφασιστικά, την ικανοποίηση του δικαίου αιτήματος της επιστροφής τους.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει το σύνθημα «με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας».

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε.

Προχωράμε μπροστά…..

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Για τη Διοίκηση

  Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Ε. Ρενιέρης                                                    Π. Κοντογιάννης

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com