Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2018 » Ανακοίνωση για την συνάντηση με το “υπερταμείο”

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Ανακοίνωση για την συνάντηση με το “υπερταμείο”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΣΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ)

 

Αθήνα , 16/3/2018

Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Έχουμε κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει τη σημασία που έχει για την Εταιρεία και για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους η ένταξη της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), το λεγόμενο «Υπερταμείο».

Η ένταξη της ΣΤΑ.ΣΥ – και των άλλων δύο εταιρειών – στο «Υπερταμείο» δημιουργεί νέα δεδομένα στη διαχείρισή της και κατ’ επέκταση στις εργασιακές σχέσεις, πολλά από τα οποία είναι ακόμα άγνωστα σε εμάς, κυρίως σε ό,τι αφορά τις συνέπειες, που μπορεί να επακολουθήσουν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, ήρθε πρόσκληση κορυφαίου στελέχους του «Υπερταμείου» προς τους Προέδρους των Σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ για μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και αλληλοενημέρωσης.

Η συνάντηση ορίστηκε για σήμερα (Παρασκευή 16/3) στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του «Υπερταμείου». Ωστόσο, για τον καλύτερο συντονισμό των Σωματείων, ώστε αυτή η πρώτη συνάντηση να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για εμάς, πραγματοποιήθηκε, μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 15/3, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου όλων των Σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:

  1. Να πάμε στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του «Υπερταμείου» και να επιδιώξουμε να αντλήσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες ήταν δυνατό για τις προθέσεις και τα σχέδιά τους για την Εταιρεία και κατ’ επέκταση για τους εργαζόμενους.
  2. Τα Σωματεία να μην εκπροσωπηθούν μόνο από τους Προέδρους, όπως προέβλεπε η πρόσκληση αλλά και από τους Γενικούς Γραμματείς. Δηλαδή 9 Σωματεία Χ 2 άτομα το καθένα, σύνολο 18 άτομα.

Ωστόσο, φθάνοντας σήμερα στα γραφεία του Υπερταμείου για τη προγραμματισμένη συνάντηση διαπιστώσαμε, με έκπληξη, ότι παρά την απόφαση, που είχαμε λάβει από κοινού, για τον αριθμό των εκπροσώπων των Σωματείων, από την πλευρά του ΣΕΛΜΑ παρίστατο ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο και με ορισμένα άλλα άτομα η συνδικαλιστική εκπροσώπηση ξεπερνούσε τα 30 άτομα!

Σημειωτέον, δε, ότι η αίθουσα που θα γινόταν η συζήτηση είχε ένα τραπέζι με μόλις 10 – 12 καρέκλες. Γίνεται εύκολα αντιληπτή η εικόνα, που παρουσιάζαμε και η αδυναμία πραγματοποίησης ουσιαστικής συζήτησης. Αν όλα τα Σωματεία ακολουθούσαν την ίδια πρακτική θα συγκεντρώνονταν 89 άτομα.!!

Έτσι, καλέσαμε τη Διοίκηση του ΣΕΛΜΑ να σεβαστεί τη κοινή απόφαση και να περιοριστεί στα δύο άτομα η εκπροσώπησή της, αλλά αρνήθηκαν εμμένοντας στην παρουσία όλων.

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ και του Σωματείου Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ (Σ.Η.Ε.Κ.) αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη συνάντηση ενώ τα υπόλοιπα Σωματεία έδειξαν μια ακατανόητη ανοχή στην αυθαιρεσία της Διοίκησης του ΣΕΛΜΑ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Είναι προφανές ότι δεν μας αφορά εάν αυτή η στάση της Διοίκησης του ΣΕΛΜΑ υπαγορεύτηκε χάριν εξυπηρέτησης εσωτερικών συσχετισμών.

Εκείνο που μας αφορά, όμως, είναι ότι η Διοίκηση αυτού του Σωματείου αγνόησε μια κοινή απόφαση των Σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ υπονομεύοντας τη λειτουργία του Συντονιστικού Οργάνου των Σωματείων και δυναμιτίζοντας το διάλογο που όλοι επιθυμούσαμε να έχουμε με τα στελέχη του Υπερταμείου, ώστε να αντλήσουμε χρήσιμες πληροφορίες για τα σχέδιά του για την Εταιρεία και την «επόμενη μέρα» των εργασιακών σχέσεων.

Γι’ αυτό, θεωρούμε εξαιρετικά αναγκαία και επιβεβλημένη τη διακηρυγμένη θέση μας για την ΕΝΟΤΗΤΑ του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΣΤΑ.ΣΥ μέσα από ένα ισχυρό, δυνατό Σωματείο. Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να διατρανώσουν τη θέλησή τους για ΕΝΑ Σωματείο.

Το «διαίρει και βασίλευε» είναι καταστροφικό για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους. Η σημερινή απαράδεκτη εικόνα πλήθους το οποίο επιθυμούσε να συμμετάσχει σε μια κρίσιμη συνάντηση, είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση της θέσης μας μπροστά στις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ και το Σ.Η.Ε.Κ. δεν είναι διατεθειμένα να κατασταθούν συνυπεύθυνα για εξελίξεις σε βάρος των συναδέλφων. Γι’ αυτό, με υπευθυνότητα και σύνεση αποχώρησαν από τη σημερινή συνάντηση και αποφάσισαν να ζητήσουνε μια νέα κοινή συνάντηση με τα στελέχη του «Υπερταμείου», ώστε να υπάρξει γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος.

Στις δύσκολες ώρες, όλοι κρινόμαστε…

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Οι Διοικήσεις

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com