Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2023 » Μετά την Γενική Συνέλευση

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Μετά την Γενική Συνέλευση

Παρασκευή, 3/2/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε, χτες Πέμπτη 2/2/2023, έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, με μοναδικό θέμα την εκκρεμότητα των νομοθετικών ρυθμίσεων και την λήψη αποφάσεων.

Στη διάρκεια της Συνέλευσης καταγγέλθηκε, με εμφατικό τρόπο, η κυβερνητική κωλυσιεργία στην προώθηση των συμφωνηθέντων νομοθετικών ρυθμίσεων, που πρώτα από όλα, θα απαλλάξουν τους συναδέλφους από τον «βραχνά» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ).

Αναφερόμαστε στο πόρισμα του ΓΛΚ, που βγήκε αιφνιδιαστικά από το συρτάρι, όταν ξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε και άφησε να κρέμεται πάνω μας η απειλή της απαίτησης επιστροφής χρημάτων, που λάβαμε απολύτως νόμιμα, ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα της υπογραφής νέας ΣΣΕ μας απασχόλησε ως Διοίκηση του Σωματείου από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας, καθώς είχε 6 χρόνια να υπογραφεί ΣΣΕ και κρίναμε ότι ήταν απαράδεκτη η διαιώνιση της εκκρεμότητας με λύσεις – μπαλώματα, όπως ήταν οι διάφορες παρατάσεις της Σύμβασης του 2016.

Όμως, με την έναρξη των διαπραγματεύσεων επανεμφανίστηκε, ξαφνικά, το πόρισμα ελέγχου του ΓΛΚ, με τις απειλητικές προβλέψεις του, θέτοντας σοβαρά εμπόδια στη διαδικασία.

Ωστόσο, δεν καμφθήκαμε. Κινηθήκαμε με σοβαρότητα, συνέπεια, σχέδιο και χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες και καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο θέσαμε στην κρίση των συναδέλφων σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου εγκρίθηκε το σχέδιο της νέας ΣΣΕ.

Παράλληλα, με τις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΣΣΕ απαιτήσαμε να κλείσουν οι εκκρεμότητες. Πραγματικά, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών, Γ. Ξιφαράς δεσμεύτηκε ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα με νομοθετική ρύθμιση.

Ωστόσο, παρότι πέρασαν 6 μήνες και ψηφίστηκαν στη Βουλή σωρεία νομοσχέδιων και του Υπουργείου Μεταφορών και του «Υπερταμείου», με ανάλογες ρυθμίσεις, για εμάς δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που μας αφορούν δεν έφτασαν ποτέ στη Βουλή.

Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιλέγει παρελκυστική τακτική κρατώντας τους εργαζόμενους σε ομηρία.

Μετά από νέες παρεμβάσεις λάβαμε γραπτό μήνυμα από το γραφείο του Γεν. Γραμματέα. Σύμφωνα με αυτό οι ρυθμίσεις θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο, το οποίο επρόκειτο να αναρτηθεί σε διαβούλευση στα τέλη Ιανουαρίου «με στόχο εντός Φεβρουαρίου να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση».

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, τέτοιο νομοσχέδιο δεν είχε αναρτηθεί πουθενά.

Στο μήνυμα του Γ.Γ. αναφερόταν ακόμα, ότι εάν αυτό το νομοσχέδιο δεν προλάβει να εισαχθεί στη Βουλή λόγω των εκλογών, οι ρυθμίσεις, που μας αφορούν, θα ενταχθούν σε άλλο νομοσχέδιο που υπάρχει σε διαδικασία στην βουλή.

Και διερωτόμαστε: Γιατί αυτό δεν έγινε μέχρι τώρα; Γιατί δεν προωθήθηκαν, εδώ και 6 – 7 μήνες, ως τροπολογίες σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών ή του Υπερταμείου οι ρυθμίσεις που θα γλύτωναν τους εργαζόμενους από το βραχνά του ΓΛΚ και θα έλυναν τα χρόνια προβλήματά τους;

Σε τι αποσκοπεί αυτή η αναβλητικότητα; Για να κρατούνται οι εργαζόμενοι σε ομηρία, εκβιαζόμενοι με ένα άδικο πόρισμα του ΓΛΚ;

Ό,τι και να συμβαίνει, εμείς δεν το βάζουμε κάτω! Δεν υποκύπτουμε σε κανένα «παιγνίδι». Απαιτούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός! Να δοθεί εδώ και τώρα λύση με την προώθηση των συμφωνηθέντων νομοθετικών ρυθμίσεων!

Για αυτό, αποφασίσαμε ομόφωνα στη Συνέλευσή μας να διεκδικήσουμε, με κάθε πρόσφορο τρόπο, την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Να προωθηθούν τώρα οι νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα μας απαλλάξουν από την «θηλιά» του ΓΛΚ και θα λύσουν τις εκκρεμότητες της ΣΣΕ.

Να τελειώσει επιτέλους η άδικη μεταχείριση που υπομένουν οι νέοι συνάδελφοί μας σε ότι την κατάταξη στο ενιαίο μισθολόγιο.

Για την Διοίκηση

Ο Γεν. ΓραμματέαςΟ Πρόεδρος
Γ. ΚολαΐτηςΠ. Κοντογιάννης
Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com