Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοινώσεις 2023 » Περιμένοντας Τις Νομοθετικές Ρυθμίσεις

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Περιμένοντας Τις Νομοθετικές Ρυθμίσεις

Τρίτη ,  7/2/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κοιμόμαστε και η τύχη μας δουλεύει……

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Όπως σας έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει, μέσω ανακοινώσεων αλλά και στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου μας, αν δεν υπάρξει άμεσα  νομοθετική ρύθμιση,  απειλούμαστε από την Εταιρία  με την  απαίτηση επιστροφής χρημάτων, που λάβαμε απολύτως νόμιμα.

Και ενώ οι μέρες περνάνε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επιλέγει την τακτική της κωλυσιεργίας και των καθυστερήσεων κρατώντας τους εργαζόμενους σε ομηρία, βαδίζουμε ολοταχώς προς τις εθνικές εκλογές με την απειλή του καταλογισμού των « αχρεωστήτως καταβληθέντων» ως Δαμόκλειο σπάθη από πάνω μας.

Ταυτόχρονα για όσους περιπλανώνται στην «διαύγεια» θα διαπιστώσουν ότι γίνεται ένα πανηγύρι ειδικά στο θέμα των Ειδικών Συμβούλων.

Αναφέρουμε ενδεικτικά :

  • η εταιρεία προσέλαβε ειδικό σύμβουλο γραμματειακής υποστήριξης (!)
  • η εταιρεία θα δώσει (σε εταιρεία συμβούλων;) 30.000€ για να καταρτίσει καινούριο οργανόγραμμα και ΚΕΟΛ.
  • η εταιρεία έχει προκηρύξει  διαγωνισμό ύψους τεσσερισήμισιεκατομμυρίων ευρώ για πρόσληψη εννέα (9) τεχνικών συμβούλων που θα παρακολουθήσουν την ανακατασκευή των οχημάτων 8ης παραλαβής. Για να γίνει κατανοητό γιατί ακριβώς μιλάμε ο μισθός καθενός συμβούλου θα είναι από δώδεκα (12) χιλιάδες έως δεκαέξι (16)  χιλιάδες ευρώ τον μήνα.

Αυτά είναι μόνο χαρακτηριστικά δείγματα. Υπάρχουν πολλές προσλήψεις ειδικών συμβούλων και αμοιβές για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών που ξεπερνούν την λογική του τυχαίου, οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να τις αγνοήσουμε.

Τα ερωτήματα είναι προφανή:

  • Μέσα στους 2.400 εργαζόμενους, δεν υπάρχουν 9 μηχανικοί να επιβλέψουν την ανακατασκευή των τρένων;
  • Μέσα στους 2.400 εργαζόμενους δεν μπορούμε να βρούμε έναν για γραμματειακή υποστήριξη των επικεφαλής της εταιρείας;
  • Μέσα στους 2.400 εργαζόμενους δεν υπάρχουν κάποιοι που θα σχεδιάσουν ένα λειτουργικό οργανόγραμμα και θα αναμορφώσουν τον ΚΕΟΛ σύμφωνα με αυτό;
  • Ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για ένα ζευγάρι παπούτσια εργασίας, υπάρχουν άφθονα για ειδικούς συμβούλους;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι αυτονόητο ότι μόνο τυχαία δεν είναι όλα αυτά. Η απαξίωση της εταιρείας είναι στοχευμένη και μεθοδευμένη. Από πίσω της κρύβεται η πολιτική βούληση της ιδιωτικοποίησης. Άλλωστε το πείραμα της ιδιωτικής ΣΤΑ.ΣΥ θα το δούμε σύντομα στην Θεσσαλονίκη. Η ποιοτική απαξίωση του προσωπικού μας είναι το πρώτο βήμα προς τον ιδιώτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μεθοδικά και συστηματικά από την συνένωση των φορέων απαξιώνονται έμπειροι τεχνίτες και τεχνικοί, όπως έχουμε πει σε αρκετές ανακοινώσεις.

Η μη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με τακτικό και μόνιμο προσωπικό και η εμβαλωματική λύση της υπερωριακής κάλυψης των κενών, κλείνει  προσωρινά  τις τρύπες, δημιουργεί μεν στους εργαζόμενους ένα πρόσθετο και επιθυμητό εισόδημα, ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες, αλλά ταυτόχρονα η υποστελέχωση αυτή  παίρνει μορφή χιονοστιβάδας.

Το πουλόβερ ξηλώνεται σιγά -σιγά και οι ευθύνες για αυτό μοιράζονται σε όσους παίρνουν αυτές τις αποφάσεις αλλά και σε όσους το βλέπουν και σιωπούν. Στο κάδρο αυτό περιλαμβάνονται εκτός των άλλων αυτοί που διοικούν αλλά και όλοι αυτοί που με την ψήφο τους εγκρίνουν και αποφασίζουν.

Σε όλο αυτό δεν επιτρέπεται να μείνουμε σιωπηλοί. Θα επανέλθουμε άμεσα σε κάθε ένα από όλα αυτά τα θέματα, θα το αναλύσουμε και θα το κοινωνήσουμε με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο. Μέχρι να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο.

Για την Διοίκηση

Ο Γεν. ΓραμματέαςΟ Πρόεδρος
Γ. ΚολαΐτηςΠ. Κοντογιάννης
Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com