Αρχική » Αλληλογραφία » Αλληλογραφία 2013 » Μετακινήσεις υπαλλήλων

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Μετακινήσεις υπαλλήλων

Αριθ. Πρωτ. 72
Πειραιάς, 5/6/2013

Προς τον
Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κ. Νικόλαο Παπαθανάση

Κύριε Πρόεδρε,

  Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας σχετικά με την απόφαση που λάβατε για αναγκαστικές μετακινήσεις και τοποθετήσεις υπαλλήλων.


Επιπλέον θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: οι μετακινήσεις που εξαγγέλθηκαν, γίνονται χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μελέτη και χωρίς την τήρηση κανενός κριτηρίου, αν για παράδειγμα κάποιος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας, άτομο με σοβαρά προβλήματα υγείας κ.λπ.
  Δεν έχει προηγηθεί, επίσης, καμία καταγραφή των συγκεκριμένων αναγκών των τμημάτων των Υπηρεσιών, από τις οποίες μετακινούνται υπάλληλοι. Οι μετακινήσεις γίνονται με οριζόντιο τρόπο, χωρίς λειτουργικά, οργανωτικά και ουσιαστικά κριτήρια, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων σε ορισμένα τμήματα, όπως για παράδειγμα στο κεντρικό ταμείο της π. ΗΣΑΠ, το οποίο είναι αδύνατον, πλέον, να λειτουργήσει.
Επιπλέον, η μετακίνηση των εργαζομένων της π. ΗΣΑΠ έγινε κατά παράβαση του ισχύοντος (ακόμη) Κανονισμού Προσωπικού, κάνοντας από την πλευρά σας χρήση του Διευθυντικού Δικαιώματος, που σας παρέχει ο ν. 3920/2011, ο πλέον αυταρχικός και αντεργατικός νόμος των τελευταίων ετών.

  Κύριε Πρόεδρε,

  Πέρασαν σχεδόν δυο έτη, από τότε που, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του προαναφερόμενου νόμου 3920/2011, 165 εργαζόμενοι της π. ΗΣΑΠ μετατάχτηκαν σε διάφορα Μουσεία και στο Υπουργείο Μεταφορών.
  Οι μεταταχθέντες ήταν στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι από τον χώρο της λειτουργίας (εκμετάλλευσης) εκδοτήρια – έλεγχος κ.λπ., και ήταν όλοι εκπαιδευμένοι, ικανοί και έμπειροι, λόγω προϋπηρεσίας .

  Κάποιοι τότε πανηγύρισαν για τη μείωση, υποτίθεται, του κόστους μισθοδοσίας της π. ΗΣΑΠ και αδιαφόρησαν υποκριτικά για την τεράστια ζημιά που προκλήθηκε στην Εταιρεία από την υστέρηση εσόδων, η οποία προήλθε από την αποστέρηση των υπηρεσιών των μεταταχθέντων.
  Σήμερα, που επιβεβαιώνεται το άκαιρο, άσκοπο και εν πολλοίς εκδικητικό εκείνων των μετατάξεων, αντί να γίνεται προσπάθεια να επανέλθουν οι μεταταχθέντες στις θέσεις τους, καθόσον αποδεικνύεται ότι είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι, εσείς προσπαθείτε να καλύψετε τα κενά που δημιουργήθηκαν με μετακινήσεις άλλων υπαλλήλων.
  Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και με τους εργαζόμενους της π. ΑΜΕΛ που απολύθηκαν από ίδιες ή παρεμφερείς ειδικότητες, αφού είχαν προηγουμένως εκπαιδευτεί και ήταν απολύτως απαραίτητοι.
  Για τους ανωτέρω λόγους, σας καλούμε να σταματήσετε κάθε διαδικασία μετακίνησης και να προβείτε αμέσως σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την επαναφορά στην θέση τους όσων μεταταγμένων το επιθυμούν, καθώς και των απολυμένων.
  Μόνον αφού γίνει αυτό και εφόσον διαπιστωθεί ότι συνεχίζουν να υπάρχουν κενά, τότε να εκπονηθούν μελέτες λειτουργικές και οργανωτικές και να επιχειρηθούν οι όποιες μετακινήσεις, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα κενών στις αποστερούμενες το προσωπικό τους υπηρεσίες.


H Διοίκηση

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com