Αρχική » Δελτία Τύπου » Δελτία Τύπου 2011 » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Αθήνα 28/7/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ 6 ΑΡΑΔΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΌΤΙ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ

 

 

«Καταγγέλλουμε όλες τις υφιστάμενες συλλογικές ρυθμίσεις εργασίας και λοιπές ρυθμίσεις εργασίας που αφορούν στο προσωπικό μας, χωρίς καμιά εξαίρεση, καθώς και κάθε άλλη επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, διαιτητική απόφαση, συλλογική συμφωνία, κανονισμό, οργανισμό, επιχειρησιακή συνήθεια ή πρακτική, εν ισχύ, που ρυθμίζει τμήμα ή το σύνολο των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων μας»

 

Μέσα σε αυτές τις 6 αράδες, που έστειλαν η ΣΤΑΣΥ. Α.Ε. (ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ) και η εταιρεία ΟΣΥ ΑΕ (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ) στα σωματεία εργαζομένων, συμπυκνώνεται η πλήρης και χωρίς όρια κατεδάφιση όλων των εργατικών κατακτήσεων δεκαετιών.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να προσέλθουν μέσα σε ασφυκτικά χρονικά όρια σε μια διαδικασία δήθεν «συλλογικής διαπραγμάτευσης» από μηδενική βάση. Στην περίπτωση δε, που θα τολμήσουν διαφωνήσουν, έχει φροντίσει και για αυτό η Κυβέρνηση του Μνημονίου, επιβάλλοντας με νομοθετική παρέμβαση τους νέους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, στερώντας ακόμα από αυτούς και το ελάχιστο δικαίωμα προσφυγής στον ΟΜΕΔ.

Αυτό το κατάπτυστο αντεργατικό οπλοστάσιο, που ως προϊόν των κυβερνητικών πολιτικών και του Μνημονίου περιλαμβάνει πολλαπλά εργαλεία επιχειρώντας να ακυρώσουν κάθε δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης των εργαζομένων στη διαμόρφωση των εργασιακών τους σχέσεων.

Όλο αυτό το πλαίσιο, δεν καταργεί μόνο δικαιώματα. Καταργεί ακόμα κάθε έννοια δημοκρατίας, κάθε έννοια ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Κατεδαφίζει επιπρόσθετα και αυτόν τον αστικό νομικό πολιτισμό, διαλύει όλο το συλλογικό εργατικό δίκαιο.

Η εμπειρία των αγώνων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες όλο το προηγούμενο διάστημα δείχνει το δρόμο . Με αγωνιστική επιμονή, αντοχή, συντονισμό και πλατιά συσπείρωση, μακριά από τα ζιγκ-ζαγκ του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των διχαστικών πρακτικών, θα βάλουν τη δική τους σφραγίδα στη διαμόρφωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Όμως το ζήτημα των ΣΣΕ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και τις ΔΕΚΟ. Αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Γι΄ αυτό και απέναντι στην κυβερνητική συνειδητή επιλογή της συνολικής κατεδάφισης του συστήματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να αντιπαρατάξει ένα συνεκτικό πολιτικό, ιδεολογικό και αγωνιστικό σχέδιο υπεράσπισής του, για το σύνολο του κόσμου της εργασίας.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Φεβρουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com