Αρχική » Αλληλογραφία » Αλληλογραφία 2013 » Άμεση αντίδραση στα σχέδια του ΟΑΣΑ

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Άμεση αντίδραση στα σχέδια του ΟΑΣΑ

Αριθ. Πρωτ. 63
Πειραιάς, 22/5/2013

Προς:

Τον Κ. Πρόεδρο «ΣΤΑΣΥ ΑΕ» κ. Νικόλαο Παπαθανάση και τα μέλη του Δ.Σ της «ΣΤΑΣΥ ΑΕ»

Κοινοποίηση:
– κ. Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη

– Γενικό Γραμματέα Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Νικόλαο Σταθόπουλο

– Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΑΣΑ κ. Αλέξανδρο Δελούκα

 

_______________________
   Πληροφορηθήκαμε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Εταιρείας θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και η Σύμβαση Παροχής Συγκοινωνιακού Έργου μεταξύ «ΟΑΣΑ ΑΕ» και «ΣΤΑΣΥ ΑΕ» προκειμένου να εγκριθεί και να υπογραφεί.
   Έκπληκτοι και χωρίς να έχουμε λάβει οποιαδήποτε γνώση, πληροφορηθήκαμε για το περιεχόμενό της, το οποίο είναι απαράδεκτο, πρωτόγνωρο για τα συγκοινωνιακά δεδομένα, αντίθετο με τον χαρακτήρα της εταιρείας ως κοινής ωφέλειας, αναποτελεσματικό ως προς τα οικονομικά οφέλη και γραφειοκρατικό, ενώ υποθηκεύει το μέλλον της εταιρείας, αφαιρώντας της τη δυνατότητα θετικών αποτελεσμάτων και δεικτών και σε κάθε περίπτωση αποτελεί σύμβαση προσχωρήσεως, που θα δημιουργήσει σωρεία εργασιακών προβλημάτων, τα οποία άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας και του ανοδικού στόχου, που οι εργαζόμενοι και η Εταιρία έχουν θέσει.
   Με τη σύμβαση αυτή ο ΟΑΣΑ υπερβαίνει τα όρια της αρμοδιότητάς του, αλλά και κάθε ανεκτό όριο από τη μεριά των εργαζομένων, υποκαθιστά και εμμέσως καταργεί τη λειτουργία της εταιρείας και μετατρέπεται σε φορέα λειτουργίας και παροχής συγκοινωνιακού έργου, αντί αυτού που είναι ο συντονισμός, η εποπτεία και ο γενικός σχεδιασμός του συνολικού συγκοινωνιακού έργου των επί μέρους εταιρειών.
Με την παρούσα και πάλι επίκαιρα επαναφέρουμε τις ήδη κατ’ επανάληψη διατυπωθείσες απόψεις μας, περί της αναγκαίας τροποποίησης του Ν. 3920 / 2011, όπου και η “αιτία του κακού” και ο οποίος εκτός των άλλων παραδίδει την «ΣΤΑΣΥ ΑΕ» και το μέλλον αυτής και των εργαζομένων στον «ΟΑΣΑ», που μόνο συγκοινωνιακό έργο δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να παράξει.
   Από την παρούσα σύμβαση αβίαστα συνάγεται ότι πέρα από κάθε υπέρβαση και απρέπεια, κάποιοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν αρμοδιότητες και ρόλους στους εαυτούς τους, αδιαφορώντας για τους εργαζομένους, το επιβατικό κοινό και το δημόσιο συμφέρον.
   Εν κατακλείδι σας πληροφορούμε ότι αν δεν τροποποιηθεί η «αποικιοκρατική» αυτή σύμβαση, ώστε να κατοχυρώνει το συμφέρον της «ΣΤΑΣΥ ΑΕ» και των εργαζομένων, θα αντιδράσουμε δυναμικά, καθολικά και με κάθε τρόπο και μέσο για να προασπίσουμε το αύριο της εταιρείας, των οικογενειών μας και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

 

Η Διοίκηση

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια

  1. Προφανώς έχετε παρανοήσει κάτι. Αναστείλαμε την κινητοποίηση μας και πενθούμε. Πενθούμε τους νεκρούς συνάδελφους, πενθούμε τους συμπολίτες μας που έφυγαν…

  2. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως…


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com