Αρχική » Αλληλογραφία » Αλληλογραφία 2013 » Φοιτητικές άδειες

Ανακοινώσεις


Δελτία τύπου


Αλληλογραφία


Επικαιρότητα

Φοιτητικές άδειες

Αριθ. Πρωτ. 65
Πειραιάς, 23/5/2013

Προς τον
Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κ. Νικόλαο Παπαθανάση

Κοινοποίηση
-Γενικό Διευθυντή Διοικ. Οικον. & Υποστηρικτικών Υπηρεσιών κ. Μ. Παναγιωτάκη

– Τμήμα Προσωπικού ΣΤΑΣΥ Α.Ε /ΗΣΑΠ

Θέμα : Φοιτητικές άδειες

Κύριε Πρόεδρε,
Σχετικά με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3279/22.5.2013 υπηρεσιακό σημείωμα που αφορά στις φοιτητικές άδειες, σε σχέση με τα μέλη της Ένωσής μας σας υπενθυμίζουμε τα εξής: Στο άρθρο 10 παρ. Γ. της ΕΣΣΕ των ετών 2006-2007 του Σωματείου μας με την ΑΕ ΗΣΑΠ, προβλέπεται:
«Από 1/1/2006 και εφ’ εξής οι σπουδαστές και οι φοιτητές που υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση στην ΑΕ ΗΣΑΠ, δικαιούνται συνολικά σπουδαστική
άδεια μέχρι 20 ημερών μετ’ αποδοχών κατ’ έτος, με τις εξής προϋποθέσεις  για τις πέραν των υπό του Νόμου προβλεπόμενων ημερών σπουδαστικής αδείας.
Η άδεια αυτή δίδεται μέχρι και τρία έτη πλέον των προβλεπομένων από το πρόγραμμα σπουδών της σχολής.
Η άδεια αυτή μετά το πρώτο έτος σπουδών δίδεται εφ όσον ο/η σπουδα-στής/τρια αποδείξει ότι έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον το ένα έκτο
των μαθημάτων ενός έτους. Για κάθε μάθημα δύο ημέρες άδειας. »

Όπως γνωρίζετε σε απάντησή του, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ( αρ. πρωτ. 2/4762/0022/28.2.2013) σε σχετικό ερώτημα της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ ΑΕ για την εφαρμογή του « ενιαίου μισθολογίου» διευκρινίζει ότι «… Σε κάθε περίπτωση ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ του Α΄ μέρος του ν. 3429/2005 (σημ. όπως είναι η ΣΤΑΣΥ) ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ κατά το μέρος που ρυθμίζουν θέματα πέραν των μισθολογικών, τα όποια ρυθμίστηκαν με την παρ. 12 της υποπαρ. Γ1 του πρώτου άρθρου του ν. 4093/2012….»
Η συγκεκριμένη υποχρέωση και η εφαρμογή της που απορρέει από όρο συλλογι-κής σύμβασης που δεν έχει σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο, ούτε καταργείται μονομερώς, ούτε η εφαρμογή της επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των Διοικητι-κών Υπηρεσιών της Εταιρίας.
Επισημαίνουμε ότι όλες οι ρυθμίσεις των Συλλογικών μας Συμβάσεων σκοπό είχαν τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, της θέσης και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού, καθώς και τη ρύθμιση κανονιστικών και θεσμικών ζητημάτων .
Ωστόσο όταν αλλάζουν οι όροι και οι προϋποθέσεις στην εφαρμογή συγκεκριμέ-νων διατάξεων των Συλλογικών Συμβάσεων ή παροχών προς το προσωπικό ή όταν παρατηρούνται φαινόμενα κατάχρησης κάποιων ρυθμίσεων, η Διοίκηση του Σωματείου μας δεν έχει αντίρρηση να επανεξετάσει αυτές τις ρυθμίσεις και να προβεί σε τροποποίηση, βελτίωση ή ακόμη και σε κατάργησή τους, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν .
Κάτι τέτοιο όμως συνομολογείται μέσα από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αποτελεί μέρος των ρυθμίσεων της επόμενης Συλλογικής Σύμβασης και δεν μπορεί να αποφασιστεί μονομερώς η κατάργηση της εφαρμογής οποιαδήποτε διάταξης .
Γι΄ αυτό σας καλούμε να προβείτε σε ορθή επανάληψη του ως άνω υπηρεσιακού σημειώματος το οποίο καταστρατηγεί την εν λόγω συλλογική ρύθμιση και τις επόμενες ημέρες να επανεξετάσουμε το θέμα και να το ρυθμίσουμε αναλόγως, με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας .

 

Η διοίκηση

Μοιραστείτε το!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Η Εφημερίδα μαςΠρόσφατα


Ιανουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Πρωτοσέλιδα


Σχόλια


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com